Fio banka oslavuje 30 rokov

15. 12. 2023

Ďakujeme našim klientom. Je vás už 1,4 milióna!

Fio banka má na Slovensku aj v Česku už takmer 1,4 milióna klientov a ich počet stabilne rastie. Od svojich počiatkov, vzniku finančnej skupiny Fio v roku 1993, sa zaradila medzi najväčšie banky v Česku a svoju bezpoplatkovú politiku presadzuje na Slovensku už viac ako 10 rokov.

Fio banka nadväzuje na finančnú skupinu Fio, ktorá vznikla v roku 1993 a jej primárnym zameraním bolo obchodovanie na akciových trhoch. K investičným službám ale postupom času pribudli aj bankové a od roku 2010 na slovenskom a českom trhu funguje Fio banka. Odvtedy jej začali stabilným tempom pribúdať noví klienti a aktuálne ich má takmer 1,4 milióna. Fio banka je rýdzo českou bankou, ktorá bola v Českej republike založená a stále ju vlastní dvaja z pôvodných 4 českých zakladateľov.

„Podstata podnikania Fio banky je stále rovnaká, a to poskytovať bežné bankové služby bez poplatkov. Potvrdzuje sa, že táto stratégia stále funguje a ľudia naše služby vyhľadávajú. Našim klientom prajem, aby s nami boli aj naďalej spokojní a odporúčali nás ďalej. Našim kolegom, ktorí Fio banku tvoria, ďakujem a prajem, aby boli hrdí na to, čo sme spoločne dokázali,“ hovorí Jan Sochor, generálny riaditeľ Fio banky.

Fio banka pre svojich klientov predstavila niekoľko noviniek a vylepšení aj v tomto roku. V rámci investičných služieb sprístupnila svojim klientom investície do podielových fondov aj v mobilnej aplikácii Fio Smartbanking, organizovala jarné aj jesenné bezplatné investičné semináre, rovnako ako investičný projekt pre študentov slovenských vysokých škôl Studentbroker. V kartových službách môžu klienti po novom pridať do všetkých podporovaných digitálnych peňaženiek aj Visa kartu, s ktorou majú všetky výbery po celom svete zadarmo.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie