Fio banka zvyšuje úrok na sporení na 2 %

3. 1. 2023

Fio banka od 1. januára zvýšila na sporiacom účte Fio konto úrok na 2 % pre sumu do 10 000 EUR. Tiež zavádza nový Fio sporiaci účet, ktorý ponúka úrok 2 % bez obmedzenia výšky vkladu.

„Reagujeme tým na zvyšovanie sadzieb ECB a tiež na žiadosti našich klientov. Chceme im ponúknuť výhodný sporiaci účet, kde za jeho založenie ani vedenie nemusí nič platiť, môžu si bez poplatkov preposielať peniaze na bežný účet a k tomu získať pekný úrok,“ komentuje zvýšenie sadzby obchodný riaditeľ Jan Bláha.

U existujúceho Fio konta je pásmo do 10 000 EUR po novom úročené sadzbou 2 % p.a. V ďalších pásmach je úroková sadzba nulová.

„Ak si klienti budú chcieť sporiť viac peňazí, môžu si k Fio kontu založiť ešte nový Fio sporiaci účet, kde sa im peniaze budú zhodnocovať tiež dvoma percentami a je určený naozaj primárne na sporenie. Môžu tak svoje sporenie maximálne zefektívniť,“ odporúča klientom Jan Bláha.

Fio banka momentálne ponúka dva sporiace účty:

  • Fio sporiaci účet úročí celý vložený vklad sadzbou 2 % p.a., nie je možné k nemu vydať platobnú kartu a počet odchádzajúcich platieb je obmedzený na 4 mesačne.
  • Fio konto ponúka pásmové úročenie. Pásmo do 10 000 EUR bude po novom úročené sadzbou 2 % p.a. Vyššie úročenie platí pre jeden sporiaci účet fyzickej osoby. Pokiaľ ich má klient viac, bude táto sadzba automaticky nastavená na to najstaršie Fio konto. K Fio kontu je možné mať platobnú kartu a posielať platby bez obmedzenia počtu.

Súčasní klienti si oba typy účtov môžu založiť v internetovom alebo mobilnom bankovníctve, založenie aj vedenie je zadarmo. Sadzby týchto účtov sú platné pre vklady v EUR a sú určené pre fyzické osoby. Noví klienti si najskôr musia založiť bežný účet a potom si rovno môžu založiť aj oba typy sporiacich účtov. A samozrejme to tiež môžu urobiť online.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie