Zvýšenie bezpečnosti platobných kariet

19. 7. 2018

Fio banka zavádza ďalší ochranný prvok platobných kariet, po novom budú klienti potvrdzovať platby kartou na internete pomocou autorizačných SMS správ. V Internetbankingu si jednoducho nastavia k platobnej karte telefónne číslo, na ktoré im budú správy zasielané.

Služba 3D Secure zvyšuje bezpečnosť platobných kariet pri platení na internete. Klientom po zadaní platby príde overovacia SMS správa s autorizačným kódom, bez ktorého sa transakcia nevykoná. Fio banka službu postupne spustí na všetkých kartách a klienti sa s ňou stretnú pri platbe všetkých čiastok. Novinka bude prvý mesiac fungovať v prechodnom období, v priebehu ktorého budú mať klienti čas nastaviť si v Internetbankingu telefónne číslo, na ktoré im budú autorizačné správy zasielané. Po jeho skončení už bude vo všetkých e-shopoch, ktoré 3D Secure podporujú, vyžadované overenie platby autorizačným kódom. Celý proces funguje prakticky rovnako ako potvrdenie transakcií v Internetbankingu.

„Zaplatiť kartou na internete je veľmi jednoduché, čo so sebou ale tiež prináša zvýšené riziko zneužitia. Preto sme sa rozhodli zaviesť službu 3D Secure, ktorá našim klientom pomôže presne sledovať a potvrdzovať online transakcie vykonané ich platobnou kartou. Spolu s možnosťou ľubovoľne a zdarma meniť limity platobných kariet ide o ďalší dôležitý bezpečnostný prvok, ktorým chránime peniaze našich klientov. Veríme, že to ocenia,“ dodáva Ján Franek, tlačový hovorca Fio banky.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie