Fio banka ponúka poistenie k platobným kartám

12. 12. 2016

Cestovné poistenie, poistenie straty a krádeže platobnej karty alebo poistenie právnej ochrany vodičov, to všetko si teraz môžu zriadiť ku svojim platobným kartám klienti Fio banky. Tá pre nich pripravila hneď niekoľko variantov, ktoré môžu získať k novým ako aj k už vydaným platobným kartám.

Fio banka rozširuje svoju ponuku služieb o poistenie k platobným kartám. Klienti sa tak teraz môžu poistiť proti strate či krádeži karty vrátane jej zneužitia. Poistenie sa vzťahuje aj na veci, ktoré boli odcudzené spolu s kartou, ako sú napríklad doklady, peňaženka, kľúče či mobilný telefón. Cena sa pohybuje od 0,4 do 2 eur mesačne. Ďalšou novinkou je cestovné poistenie platné na celý svet. Jeho súčasťou je poistenie liečebných nákladov vrátane asistenčných služieb, poistenie cestovnej batožiny aj zodpovednosti za škodu alebo úrazové poistenie. V niektorých variantoch sa vzťahuje aj na cesty spojené s prevádzkovaním rekreačných športov. Mesačne stojí od 1,5 do 4,50 eur. Pre motoristov banka pripravila poistenie právnej ochrany vodičov, ktoré ponúka vo variante za 20 alebo 40 eur ročne.

Pri každom poistení je k dispozícii viac variantov, ktoré sa líšia svojim rozsahom a výškou poistných limitov. Zažiadať o poistenie k novým platobným kartám a nálepkám môžu klienti online v internetovom bankovníctve, pri už vydaných kartách ho možno dohodnúť dodatočne na všetkých 13 pobočkách Fio banky.

„Našou stratégiou je ponúkať klientom čo najlepšie a najlacnejšie bankové služby a zároveň prichádzať s novinkami, ktoré im zjednodušia život. A to aj v momentoch, keď dôjde k strate ich karty alebo keď sa dostanú do úzkych počas cestovania. Preto sme sa rozhodli začať poskytovať poistenie k platobným kartám. Veríme, že to naši klienti ocenia a že im to pomôže,“ dodáva Ján Franek, tlačový hovorca Fio banky.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie